Mexico

Munteenheid: Mexicaanse Peso. €1 = $20

Accommodatie: Goedkoop. Reis je alleen? Slaap in een gedeelde slaapzaal in een hostel voor ongeveer $160 (soms goedkoper en soms duurder. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe duurder. Hoe meer naar het zuiden, hoe goedkoper). Reis je met 2? AirBnb is de goedkoopste en beste optie. Voor $300 of goedkoper krijg je een privé kamer met gedeelde keuken en badkamer.

Transport: Mexico heeft goed georganiseerde bussen – ze hebben allemaal een website dus je kan de prijs online checken. Goedkoop is het echter niet. Er zijn wel verdachter uitziende bus maatschappijen maar deze vertrekken altijd uit nogal onveilige buurten. Ik raad dit alleen aan als je vloeiend Spaans spreekt en, indien je een vrouw bent, met een man reist. Geloof me, ik ben er geweest en was blij dat ik mijn vriend bij me had.

Veiligheid: Indien je de toeristen/reizigers route volgt ben je veilig. Indien je off the beaten path gaat in staten als Durango kan het ineens veel onveiliger aanvoelen (en terecht). Reizigers reizen normaal gezien niet naar staten als deze. De populaire staten zijn Quintana Roo, Yucatan, Chiapas, Oaxaca, Mexico City, Jalisco en Baja California Sur. In deze staten ben je dus veilig maar neem geen risico’s (zoals drugs kopen). Grensgebieden zijn niet zo veilig.

Aanrader voor vrouwen die alleen reizen? Ja maar enkel in bovengenoemde staten. Dit wil niet zeggen dat dit de enige veilige staten zijn maar ze zijn wel de meest bekende en daardoor ook de veiligste.

Top attracties: enorm veel. De staat San Luis Potosi, Cuatro Cienegas, Grutas de Tolantongo, de stranden in La Paz, Hierve el Agua etc.


Samen met Noorwegen (mijn thuis geweest in ’13-’14) is Mexico mijn favoriete land waar ik nu sinds eind juni ’16 woon.

Lees al mijn posts over Mexico hier of scroll down om posts per staat te lezen.


Natuur- en nationale parken

Piramides en Ruïnes


Staten in Mexico die ik tot nu toe bezocht heb:

Baja California Sur

Campeche

Chiapas

Coahuila

Guanajuato

Hidalgo

Jalisco

Mexico City

Mexico State

Morelos

Nuevo León

Oaxaca

Quintana Roo

San Luis Potosi

Yucatan

Zacatecas

Advertenties