Guatemala

GUATEMALA

Munteenheid: Quetzal (GTQ). €1 = 8Q

Accommodatie: Reis je alleen? Een bed in een gedeelde hostel slaapzaal kost 60Q. Reis je met 2? AirBnb is meestal het interessantst. Voor 120Q krijg je een privé kamer met gedeelde keuken en badkamer.

Transport: Er zijn toeristenshuttels die je van de ene bestemming naar de andere brengen (zelfs internationaal). Het is een béétje goedkoper dan in Mexico maar echt niet veel. Indien je écht goedkoop wil, kan je de chickenbusses nemen maar indien je veel bagage hebt en waardevolle spullen is dit af te raden. Ook als je geen vloeiend Spaans spreekt reis je beter niet op deze manier.

Veiligheid: Volg de toeristen/reizigers route en je bent veilig. Ga je off the beaten path kan het veel minder veilig zijn. Guatemala is een zeer arm land, een groot deel van de bevolking leeft in extreme armoede. Guatemala City is een no go (ga er alleen als je er een bus moet nemen). Guatemala City lijdt onder gang geweld. Dezelfde gangs als die in El Salvador en Honduras. Grensgebieden zijn niet veilig.

Aanrader voor vrouwen die alleen reizen? Ja maar enkel als je de toeristen/reizigers route volgt en een beetje Spaans spreekt.

Top attracties: het Atitlan meer, Semuc Champey, vulkanen beklimmen

Lees mijn posts over Guatemala hier.

Advertenties